English
Francais
Szédítő ritmusok - Népszava 2011. március 22.

Szédítő ritmusok - Népszava 2011. március 22. -  http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=406398#null

 

 Szembeötlő, hogy mekkora igény mutatkozik családi kulturális programokra, különösen hétvégi napokon. A Szépművészeti Múzeumban második alkalommal társult az AEGON az intézmény családi sorozatához.


A biztosító korábban irodalmi díjat és esteket finanszírozott, nemrég azonban váltottak, gyerekeknek szánt programokat támogatnak és úgy látszik, eltaláltak egy valódi igényt. Legutóbb a ritmus került a középpontba, a gyerekek kézműves foglalkozás keretében a műsor előtt és után kedvükre készíthettek zajkeltő eszközöket. Az egyórás - ugyancsak a ritmusra összpontosító - összművészeti programban pedig legutóbb Herczku Ágnes énekes, Szabó T. Anna költő, Lukács Miklós cimbalomművész és M.Tóth Géza animációs filmrendező a Szépművészeti Múzeum gyűjteményeiben lévő műtárgyak kapcsán rögtönöztek játékos feladatokat. Különösen Herczku Ágnes bizonyult igazi játékmesternek.

Dalokkal, versekkel, mondókákkal mozgósította a szivacsokon és a széksorokban helyet foglaló óvodás és kisiskolás nebulókat. Nagy sikert aratott az is, amikor egy filmbejátszást kellett megzenésíteni Lukács Miklós segítségével. A program végén pedig a Barokk Csarnokból a Reneszánsz Csarnokba vonultak át az előadók és a nézők, és egy hatalmas alkalmi mulatásba torkollott az együttlét. Ezután következett a kézműves foglalkozás második része.

A nagyobb gyerekek elidőzhettek még a múzeum állandó kiállításainak remekművei között, vagy konkrétan megismerkedhettek azokkal a műtárgyakkal, amelyek szerepeltek a műsorban. A fiam osztálytársaival vett részt a matinén. A tegnapi visszajelzések alapján egyértelmű sikere volt a múzeumi kirándulásnak az osztály körében. Ez a sorozat jól példázza, hogy amikor a magán mecenatúra partneréül szegődik a kreativitásnak és a szakértelemnek, akkor térülhet meg igazán a befektetés. A matiné résztvevői közül azt hiszem, többen visszatérő vendégeivé válnak a múzeumnak és ez önmagában is óriási eredmény.

Balogh Gyula / Népszava

 

 

<< vissza

Hírek, News
Önéletrajz, Biography
Koncertek, Concerts
Lemezek, Records
Cikkek, Articles
Képek, Pictures
Hírlevél, newsletter
Koncertszervezés